Ingredients (4 persones)
24 calçots o cebes tendres petites en tiges. Sal
Per a la salsa romesco: 3 tomàquets madurs. 1 cabeça d'alls, 100 g d'avellanes i 100 g d'ametlles torrades. 1 llesca de pa torrat. 3 nyores . 2 cullerades de vinagre. 1 decilitre d'oli d'oliva verge extra. Sal
Com s'elabora:
Rostim els calçots en una graella sobre foc de llenya fins que estigui socarrimada la part exterior. També podem rostir al forn, encara que perdrem l'aroma i sabor característic del rostit a llenya.Sabrem que els calçots estan al punt quan per la capa exterior ia socarrimada comencin a sortir els sucs de la tija de la ceba rostida. Retirem les tiges del rostit i tapem amb paper de forn o amb draps nets perquè es conservin en calor i es pelen amb facilitat. Els consumim pelats de la capa socarrimada i impregnats de la salsa romesco prèviament preparada.
Per elaborar la salsa romesco: Rostim els tomàquets amb els alls i la llesca de pa, tot això junt a la mateixa safata del forn a 200 º C durant 30 minuts. Un cop rostits es deixen refredar. Si el pa agafés massa color es treu del forn abans. Les nyores es deixen en remull un parell d'hores amb aigua tèbia i després es treu la carn. Posteriorment, en el vas de la batedora, posem les ametlles i les avellanes i les piquem fins que quedin totalment triturades. Afegim després el pa torrat, un raig de vinagre, el pebrot i les dents d'all i batem tot el conjunt fins a formar una crema a la qual afegirem els tomàquets rostits, sal i l'oli d'oliva a raig fi.Un cop formada la salsa romesco la deixem reposar.
És una salsa que queda més saborosa elaborant d'un dia per l'altre i guardant a la nevera fins al moment de la seva utilització.Aquesta salsa ha de quedar espessa perquè es "agafada" als calçots i no degoteig en excés.
Comentari dietètic:
Els calçots són una s'espaï de ceba tendra que no han desenvolupat la seva vulva. Encara que es tracta d'una hortalissa típica de la regió de Catalunya, també la podem trobar als nostres mercats. Encara que l'ingredient principal d'aquesta recepta són els calçots i estan cuinats d'una forma lleugera, la salsa que l'acompanya presenta un sabor intens, no recomanable per a persones amb problemes digestius, ja que pot resultar indigest. La quantitat d'oli que conté la salsa, s'ha de tenir en compte per aquelles persones que volen controlar el seu pes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada