QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

MONA DE PASCUA DE "YEMA" i SARA











LA MONA


Ingredients: Pel pa de pessic:
3 ous
100 g de farina
100 g de sucre
Ratlladura de llimona


Per l’almívar:

100ml d’aigua
100g de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor

Pel farcit:
150g de melmelada i 500g de YEMA
o bé 300g de melmelada i 300g de SARA

Per guarnir: Ametlles, cireres, sucre en pols, ou filat, ous de xocolata, plomes, pollets...


Preparació:
Pel pa de pessic: separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la ratlladura de llimona. Abocar dins un motlle untat amb mantega i farina i coure-ho 25 minuts a 180º. Deixar refredar i tallar longitudinalment en tres discs.

Per l’almívar: coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.

Muntatge: mullar amb almívar un primer pis de pa de pessic. Escampar la melmelada i cobrir amb un segon pis de pa de pessic. Mullar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una tercera part de la Yema (o de melmelada si és de Sara). Cobrir amb el tercer pis de pa de pessic i mullar-lo amb la resta d’almívar. Cobrir tota la mona amb la resta de Yema (o de Sara), deixant que caigui pels costats fins que quedin totes les parets ben cobertes. Allisar bé la part superior i enganxar l’ametlla filetejada per tot el voltant. Guarnir al gust de cadascú.

LA YEMA
Ingredients:
215 g d’ou (uns 3 ous)
215 g de sucre
15 g de Maizena
90 g d’aigua

Preparació: Batre una mica els ous i barrejar-los amb l’aigua. Colar per un colador fi.Barrejar el sucre amb la Maizena. Unir les dues mescles i posar-ho en un cassó al foc remenant contínuament fins que s’espesseixi. Abocar sobre una plata ben grossa per tal que es refredi ràpidament.

LA SARA
Ingredients:
200 g de sucre
50 g d'aigua
4 rovells d'ou
250 g de mantega pomada

Preparació: Bullir l'aigua amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins aconseguir un almívar espès. Abocar l'almívar en forma de rajolí sobre els rovells sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que es refredi l'almívar. Incorporar la mantega i batre fins que quedi ben homogeni. Reservar. Bon profit !!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS