QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

PASTÍS DE PA




Ingredients:
1 pa de motlle sense crosta
3 ous2 ous durs
150g de formatge danès
100g de pernil dolç
3 barretes de cranc
100g d’olives verdes sense pinyol
Tomàquet madur per sucar
Enciams variats
Pebrot vermell escalivat
Olives negres
Maionesa, sal i oli
Per a la crema de tonyina:
2 llaunes de tonyina
30g de mantega
1 llimona
1 pot de crema de llet
Preparació:Temps estimat: 30 minuts
Primer de tot, prepareu la crema de tonyina mesclant en un bol la tonyina, la llimona i la mantega. Aixafeu bé la mescla i aneu afegint-hi la crema de llet fins que quedi una pasta de consistència semblant a una mousse. Jo aquest cop, enlloc de posar-hi crema de llet hi vaig posar maionesa lleugera amb un rajolí de llet i també va quedar bé.
Per muntar el pastís necessitem un motlle allargat i fondo. Folreu el motlle amb pa de motlle sense sucar, tant la base com els laterals.
A sobre la base escampeu-hi una mica de crema de tonyina i ho tapeu amb més llesques de pa de motlle, però en aquest cas sucades amb tomàquet, perquè quedi més amorosit. Penseu que les llesques les podeu tallar perquè quedin a mida i podeu aprofitar els retallons per als extrems.
A continuació prepareu els ous remenats en una paella amb un rajolí d’oli procurant que quedin ben melosos. Escampeu el remenat a sobre la segona capa i cobriu-lo amb més llesques sucades amb tomàquet.
Seguidament poseu al damunt les olives tallades en rodanxes, el formatge, el pernil dolç i les barretes de cranc que li donen un toc molt estiuenc. Torneu a cobrir-ho amb més llesques sucades.
Una vegada elaborat el pastís, l’aboquem en una safata allargada i passem a decorar-lo de forma ben vistosa. Escampem una bona capa de maionesa per sobre el pastís i el cobrim amb ou dur ratllat. Al damunt hi podeu posar unes olives negres i unes tires de pebrot escalivat, tal com he fet jo, o si no teniu els ingredients i un ve una altra idea al cap, també serà bona. Jo algunes vegades i he posat pastanaga ratllada o palet de cranc ratllat. Al voltant de la safata, poseu-hi les fulles d’enciam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS