Ingredients per a 4 persones:
Per als flamets:
• 6 rovells d’ou• 4 clares• 500 ml de llet• 1/2 canonet de vainilla• 125 g de sucre• 100 g de sucre per al caramelPer a la torrada: • 4 llesquetes fines• 25 g de mantega• sucrePer als gerds:• 200 g de gerds• 100 g de sucre
Preparació:
Per al flamets: feu el caramel i poseu-lo a les flameres. Poseu la llet al foc amb la vainilla i deixeu-la infusionar 10 min. Bateu els ous amb el sucre i afegiu-hi la llet. Aboqueu la preparació en motlles individuals i coeu-los al forn al bany maria 20 min a 160 ºc.
Per a les torrades: feu llesquetes ben fines, pinteu-les amb mantega fosa i cobriu-les amb sucre. Enforneu-les a 130 ºc fins que siguin seques.
Per al gerds: separeu-ne quatre gerds per a cada llesqueta, uns 75 g. Feu un coulis amb l’almívar (el sucre cobert d’aigua) a fil fluix, 103 ºc. Fora del foc, aboqueu-hi els gerds restants, tritureu-los i coleu-los. Deixeu-lo refredar. Serviu el flamet amb la torrada amb els gerds reservats i el coulis.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada