QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

VEDELLA AMB SALSA DE FORMATGE i OPORTO




INGREDIENTS:

4 tournedós de filet de vedella de 150 gr aprox. cada un (si en trobeu compreu femella)
100 gr de formatge brie sense pell
2 formatgets tipus caserio

SALSA FORMATGE: 100 cc de vi blanc, 100 cc de nata líquida, 50 gr de formatge brie sense pell.

SALSA PORTO: 100 cc de vi de porto, 2 escalunyes, 200 cc de fons fosc, 1 dau de mantega

FONS FOSC: 1 porro, 1 pastanaga, 4 alls, 1 tomàquet vermell, 1 ceba, retalls de vedella, òs de vedella, 100 cc de vi negre, un ramet compost, 1 litre d'aigua
espàrrecs verds

Començar fent el fons fosc: sofregir els retalls de vedell i l'òs. Tallar tots les verdures i sofregir-les amb un bon raig d'oli fins que agafin bon color. Abocar el vi i deixar reduir. Afegir l'aigua amb el ramet i deixar bullir tapat a foc lent durant 1hora 30 minuts. Colar i reservar.

SALSA OPORTO: Posar en un cassó l'escalunya amb un raig d'oli i quan sigui transperent, afegir el vi porto i deixar reduir. Afegir 200 cc de fons fosc, reduir, condimentar i colar. Afinar amb un dau de mantega.

SALSA FORMATGE: Posar el brie i el vi en un cassó al bany maria. Quan s'hagi fos el formatge i reduit la salsa, afegir la nata calenta fins que agafi densitat. Condimentar.

Posar en un cassó amb aigua bullint i sal els espàrrecs durant 4 minuts. Escórrer i passar-los per una paella amb un fil d'oli. Condimentar amb sal maldon.

Fer un trau en un dels costats dels tournedós i embotir el brie i 1/2 caserio.
Sellar la carn en una paella i passar-la al forn a 80º fins el moment de servir.
Disposar els tornedós en el plat amb les dues salses al voltant i decorar amb els espàrrecs. Servir les dues salses en salseres apart.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS