QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

CUIT A LA CATALANA (ESCUDELLA BARREJADA)








Ingredients:
Cigrons remullats • Col •Pastanaga • Porro • Una branca d'api • Un nap • Una xirivia • Un parell de patates • Carn de vedella • Pollastre i gallina • Un peu de porc • Ossos de vedella i del " espinazo del porc" • Un os de pernil • Botifarra negra i botifarra blanca • Carn picada per fer la "pilota" (com les mandonguilles) • All i julivert • Un ou sencer • Pa sec • Llet • Farina de blat • Arròs • Fideus • Sal

Primer bullirem totes les carns, els ossos, els cigrons i un grapat d'api, el nap, la xirivia, el porro i la pastanaga en aigua sense sal i mentre bull li anem retirant l'escuma que fa. Hem de netejar bé les carns i els ossos abans de posar-los a coure, ja que si tenen restes de sang es posaran foscos.

Quan faci 2 o 3 hores ja estarà cuit i llavors rectificarem de sal. El colem, separem els cigrons i desossem les carns i les tallem perquè es puguin menjar amb facilitat i reservem tot això. Posem l'olla on tenim el brou al foc i mentre bull li posem les mandonguilles ("pilota") i quan torni a arrencar el bull li posem la col tallada a trossets petits. Deixem que torni a arrencar el bull i als deu minuts posem l'arròs. En últims deu minuts afegim els cigrons i les carns tallades, la botifarra negra i la blanca tallades i els fideus gruixuts (perla). Provem com està de sal i ja està acabat. Per fer la "pilota": En un bol posem el pa amb llet a remullar, s'ha de xuclar tota la llet, li posem la carn picada, all i julivert tallat en petits trossos, una mica de pebre negre i sal, la qual regirem tot i posem un ou sencer. Ho barregem, fem boles, com mandonguilles, les enfarinem i les tirem en el brou bullint, no totes alhora sinó a poc a poc, així queden dures i no es desfan.
És un plat únic, només necessitarem menjar les postres i ja haurem acabat de menjar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS