QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

XATONADA














Ingredients:
1 escarola de cabell d'àngel,
100 gr. de bacallà remullat per esmollar,
100 gr. de tonyina en oli,
1 llauna d'anxoves,
50 gr. d'olives arbequines,
50 gr. d'olives negres,
Tomàquets cirera,
5-6 raves a rodanxes,


Salsa xató:

1 gra d'all,
10 ametlles torrades,
10 avellanes torrades,
Un trosset de bitxo,
2 nyores remullades,
1 tomàquet vermell ratllat sense suc ni llavors,
1 llesca de pa fregit,
2-3 cullerades de vinagre,
75-100 cc d'oli,
Sal i pebre.
Preparació:
Emulsionar molt bé els elements sòlids de la salsa amb ajuda d'un triturador, afegir el vinagre i després l'oli a raig fi i treballar-la molt bé perquè la salsa quedi completament fina i lligada.
Cobrir el fons d'una safata plana amb l'escarola, disposar amb harmonia el bacallà i la tonyina, amanir amb la salsa i decorar amb les anxoves, olives, raves i tomàquets cirera.
"La xatonada" se sol acompanyar amb truites farcides.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS