QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

´PASTÍS DE POMA AMB TRES ESPÈCIES



Ingredients per a 6-8 persones:


Per a la massa:

175 gr. de farina

50 gr. d'ametlles mòltes
50 gr. de midó de blat de moro (Maizena)
2 culleradetes de llevat químic
una mica de sal
125 gr. de mantequilla

75 gr. de sucre
una mica de ratlladura de llimona
1 ou i 2 rovells
3 cullerades de llet
ou batut per pinzellar al final


Per al farciment:

4 pomes golden mitjanes
el suc de 1 / 2 llimona colat
1 culleradeta de ratlladura de llimona
150 gr. de sucre normal o bru, segons es prefereixi
1 culleradeta de canyella en pols
una mica de nou moscada
una mica de gingebre ratllat
50 gr. de mantequilla en trocitos


Preparació:


Posar en un bol petit l'ou, els rovells i la llet. Barrejar una mica i reservar. En un altre recipient barrejar la farina, les ametlles mòltes, el midó de blat de moro (Maizena), el llevat química, la sal, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegir la mantega a trossets i el batut de l'ou, rovells i llet. Amassar amb la punta dels dits, fins ajuntar. No cal pastar molt, el just per formar una bola de massa. Tapar amb paper film i reposar mitja hora a la nevera. Passat aquest temps estirar la massa i folrar amb ella un motlle degudament engreixat i enfarinat. Reservar la més que sobra i ficar el motlle al congelador. Mentrestant en un bol posar les pomes pelades i tallades a dauets, barrejar amb el sucre, el suc de llimona colat, la canyella mòlta, el gingebre i la nou moscada. Treure el motlle del congelador, omplir amb la barreja de poma, posar després la mantega a trossets i finalment amb la massa reservada, fer tires i formar l'enreixat. Deixar novament reposar al congelador almenys 15 minuts. Després treure, pinzellar amb ou batut i coure al forn a 185 º C durant 30 minuts aproximadament. Un cop feta, deixar reposar uns minuts perquè perdi l'excessiva calor, desemmotllar i servir tèbia o freda.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS