QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

MOUSSE DE MASCARPONE AMB XOCOLATA AL CAFÈ



Ingredients (per uns 12 gotets):


Per la crema de mascarpone al cafè
-90 g de formatge mascarpone
-70g de sucre de llustre
-2cl de llet sencera,
-1 fulla de gelatina,
-25cl nata líquida,
-Un cafè exprés curt

Per la crema de xocolata al cafè:
- 25 cl de llet sencera
- 25 cl de nata líquida
-75 g de sucre
-4 rovells d'ou,
-1 full i 1 / 2 de la gelatina,
-200 g de xocolata negra.
-Un cafè exprés curt

Pel crumble al cafè :
-20 g de farina
-20 g de sucre
-20 g de mantega en pomada,
-10 g de farina d'ametlla,
-10 g ametlles picades,
-10 g avellanes picades,
-5g de cafè liofilitzat (Nescafé).


Preparació :
1.- Per la crema de mascarpone al cafè.

Bulliu la llet amb el cafè i incorporeu-hi la gelatina prèviament rehidratada en aigua freda. Poseu el mascarpone i el sucre en un bol, aboqueu-hi el cafè amb llet i bateu-ho tot plegat. Amb l’ajut d’unes varetes, munteu la nata i afegiu-la lentament i amb maniobres envolvents, a la barreja anterior. Ompliu una màniga pastissera i reserveu-ho.

2.- Per la crema de xocolata al cafè. Blanquegeu els rovells amb el sucre. En un cassó, escalfeu la llet, la crema de llet i el cafè, aboqueu-hi els ous blanquejats amb el sucre i remeneu-ho, com si d’una crema catalana es tractes, fins que espesseixi. Afegiu-hi la gelatina prèviament rehidratada amb aigua freda. Foneu la xocolata al bany maria i, fora del foc, afegiu-la a la crema encara calenta i sense deixar de remenar.

3.- Pel crumble al cafè. Barregeu la mantega amb el sucre, el cafè liofilitzat, la farina d’ametlla, les avellanes i les ametlles picades. Escampeu-ho per sobre d’un paper de forn/Silpat, i coeu-ho durant uns 15 minuts a 180 graus, punxant amb una forquilla de tant en tant per tal d’anar esmicolant-ho. Deixeu-ho refredar.

Muntatge
Ompliu els gotets amb una primera capa de crema de xocolata, una segona de mousse de mascarpone, i una nova capa de crema de xocolata. Disposeu el crumbre per sobre empolsineu-ho tot amb sucre de llustre i .... gaudiu-ho de gust.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS