QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

PASTÍS DE XOCOLATA i CAFÈ AMB MOUSSE






Ingredients:

Per al pa de pessic:


- 120 g de farina
- 100 g de sucre
- 4 ous
- 2 cullerades de cacau amarg
- 1 cullerada de cafè soluble




Per a la gelatina:

- 300 cc de cafè
- 4 fulls de gelatina


Per a la mousse:
- 200 cc de nata per muntar
- 75 g de sucre
- 4 ous
- 150 g de xocolata fondant



Preparació:

Per fer el pa de pessic:
muntem les clares a punt de neu amb el sucre. Hi afegim els rovells, el cacau, la farina i el cafè soluble tamisats i ho barregem suaument. Ho aboquem en un motlle de 18 cm de diàmetre (va bé utilitzar un motlle desmuntable) i l’enfornem durant 30 minuts a 180ºC. Un cop fet, el deixem refredar dins el motlle.


Per fer la gelatina:
escalfem el cafè, hi afegim la gelatina prèviament remullada en aigua freda i ho remenem fins que s’hagi dissolt. Ho colem i ho deixem refredar fins que agafi cos (jo vaig espera una hora i mitja, més o menys)


Per fer la mousse:
Posem el sucre en un cassó al foc. Quan comenci a caramel·litzar, hi afegim la meitat de la nata muntada i ho deixem coure a foc suau fins que el caramel es fongui. Hi incorporem els rovells, ho deixem coure 2 minuts alhora que remenen i hi afegim la xocolata trossejada. Retirem el cassó del foc i seguim remenant fins que s’hagi fos la xocolata. Hi incorporem la resta de la nata muntada i 2 clares a punt de neu. Ho deixem refredar .Posem la gelatina de cafè per sobre del pa de pessic i el deixem a la nevera fins que s’hagi pres. Després el cobrim amb la mousse i el deixem un altre cop a la nevera de 2 a 3 hores abans de desemmotllar-lo.


Consells:
és millor fer el pastís d’un dia per l’altre, i per poder desemmotllar-lo millor, jo l’he posat una horeta abans al congelador, perquè així la mousse no es desfà.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS