Ingredients per a 4 persones:
Per a la broqueta:
• 1 pit de pollastre de pagès
• 2 cebes tendres escaldades
• 18 llagostins
• 12 broquetes de fusta
• sal
• pebre negre
Per a l’oli d’herbes:
• 250 ml d’oli d’oliva verge
• 1 fulla de llorer
• 2 culleradetes d’herbes de la Provença
• 6 grans d’all aixafats
Per a la salsa:
• els caps dels llagostins
• 150 g de crancs de mar
• 3 aletes de pollastre
• 1 ceba grossa
• 1 cabeça d’alls
• 1 pastanaga
• 2 tomàquets
• 1 copeta (100 ml de brandi)
• 1 copeta de vi blanc
• aigua
• una mica de fècula de blat de moro
• sal
• pebre negre
Preparació:
Per a la salsa: en una mica d’oli confitat (barregeu oli, alls, romaní, farigola i sal i deixeu-ho confitar 30 min a 70 ºC) enrossiu les aletes a trossos i retireu-les. Enrossiu després els caps i els crancs, retireu-los. Sofregiu les verdures netes i tallades a trossets. Quan siguin ben rosses, afegiu-hi les ales i el marisc, feu unes voltes mirant d’aixafar els crancs. Mulleu-ho amb el brandi i el vi i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho reduir a la meitat. Coleu-ho i lligueu-ho amb una mica de fècula diluïda en aigua freda.
Per a les broquetes: talleu el pollastre a dauets. Talleu els llagostins pelats per la meitat. Traieu-ne l’intestí. Talleu la ceba a trossets. Embroqueteu-ho, salpebreu-ho, pinteu-ho amb una mica d’oli confitat i poseu-ho a coure a la planxa a l’últim moment.
Muntatge: talleu la salsa amb una mica d’oli confitat. Poseu les broquetes en els plats, aboqueu-hi salsa i acabeu-ho amb porradell i sèsam.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada