QUINS COLORSSSSSSS

QUINS COLORSSSSSSS

POLLASTRE AMB LLAGOSTINS




Ingredients per a 4 persones:


Per a la broqueta:

• 1 pit de pollastre de pagès

• 2 cebes tendres escaldades

• 18 llagostins

• 12 broquetes de fusta

• sal

• pebre negre


Per a l’oli d’herbes:

• 250 ml d’oli d’oliva verge

• 1 fulla de llorer

• 2 culleradetes d’herbes de la Provença

• 6 grans d’all aixafats


Per a la salsa:

• els caps dels llagostins

• 150 g de crancs de mar

• 3 aletes de pollastre

• 1 ceba grossa

• 1 cabeça d’alls

• 1 pastanaga

• 2 tomàquets

• 1 copeta (100 ml de brandi)

• 1 copeta de vi blanc

• aigua

• una mica de fècula de blat de moro

• sal

• pebre negre

Preparació:


Per a la salsa: en una mica d’oli confitat (barregeu oli, alls, romaní, farigola i sal i deixeu-ho confitar 30 min a 70 ºC) enrossiu les aletes a trossos i retireu-les. Enrossiu després els caps i els crancs, retireu-los. Sofregiu les verdures netes i tallades a trossets. Quan siguin ben rosses, afegiu-hi les ales i el marisc, feu unes voltes mirant d’aixafar els crancs. Mulleu-ho amb el brandi i el vi i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho reduir a la meitat. Coleu-ho i lligueu-ho amb una mica de fècula diluïda en aigua freda.


Per a les broquetes: talleu el pollastre a dauets. Talleu els llagostins pelats per la meitat. Traieu-ne l’intestí. Talleu la ceba a trossets. Embroqueteu-ho, salpebreu-ho, pinteu-ho amb una mica d’oli confitat i poseu-ho a coure a la planxa a l’últim moment.


Muntatge: talleu la salsa amb una mica d’oli confitat. Poseu les broquetes en els plats, aboqueu-hi salsa i acabeu-ho amb porradell i sèsam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS